NL

Onderhoud RVS producten

Roestvaststaal (rvs)
Roestvaststaal is de verzamelnaam voor een legering of mengsel van onder andere de elementen ijzer, chroom, nikkel en koolstof.  Roestvaststaal is uit zichzelf corrosiebestendig, maar niet helemaal roestvrij. Dit komt met name door vliegroest.

Vliegroest (oppervlakteroest)
Vliegroest is een roestsoort dat voorkomt op rvs producten. Het bestaat uit aangevoerde staaldeeltjes die op het rvs oppervlakte neerdwarrelen. De staaldeeltjes gaan door de lucht en zijn vooral aanwezig in de buurt van industriegebieden, spoor- en snelwegen. Niet het rvs product, maar de staaldeeltjes roesten en kunnen het rvs product aantasten. In de buurt van de zee kan inwerking ontstaan door druppeltjes zeewater die zout en chloriden bevatten. Daarom is het belangrijk deze deeltjes eraf te poetsen, voordat ze permanente schade aanbrengen. Hoe vervuilender/agressiever de omgeving voor het rvs is, hoe frequenter het onderhoud moet zijn. Regen spoelt de meeste vervuiling weg, maar op moeilijk bereikbare plaatsen natuurlijk niet.

Onderhoud
Gebruik een zachte doek, maak deze iets vochtig en neem de producten af. Veeg het product droog om watersporen te voorkomen.

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen en zilverpoets. Gebruik nooit staalsponsjes, -wol of stalen borstels!

Afhankelijk van vervuilende factoren zoals locatie en omgeving ligt de reinigingsfrequentie tussen de één en vier keer per jaar. Aan de kust, of in de buurt van een drukke verkeersweg, industrieterrein of spoorlijn is een hogere schoonmaak frequentie beslist nodig.

Rvs cleaner set
Bent u niet op tijd met het schoonmaken van uw producten? Gebruik dan bij hardnekkige aanslag de rvs cleaner gel. Deze kan extreme roestvorming verwijderen en laat een beschermende laag achter.

Download hier het onderhoudsvoorschrift.

Indien u bovenstaande in acht neemt, zal het rvs er na jaren nog mooi en glanzend uitzien en zult u vele jaren plezier beleven aan dit hoogwaardige product.

Meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om u uitgebreid en vrijblijvend te adviseren.

Neem contact op »